top of page

Целата приказна

Придружете се на нашето движење

Без разлика дали сте ученик кој сака да направи разлика, наставник страстен за образовна трансформација или родител посветен на одгледување совесни поединци, вашето патување започнува овде. Придружете ни се во обликувањето на „Идните лидери за интегритет“ на нашиот свет.

Astronaut

Нашата мисија

Ние сме на мисија да промовираме интегритет во училишното образование. Препознавајќи ги предизвиците на нашето време, веруваме во опремување на помладата генерација со морален компас и етички лидерски вештини неопходни за навигација низ сложените пејзажи на иднината. Со цел да се поттикне култура заснована на интегритет, нашиот проект не е само едукативна иницијатива - тоа е движење кон создавање транспарентно, праведно и фер општество.

Нашата визија

Ние замислуваме свет во кој младите умови се негуваат да станат „лидери на интегритет“. Онаму каде што наставниците се овластени да ги водат учениците не само во нивните академски определби, туку и во развојот на силна етичка основа. Каде што родителите и заедницата активно учествуваат во зајакнувањето на вредностите на чесност, правичност и одговорност.

Girl with Binoculars
Back to School

Предизвикот

Предизвикот
Во дигиталниот пејзаж кој брзо се развива, испитувањата за интегритет се поприсутни од кога било. Од интеракциите во училишниот двор до огромниот дигитален свет, младите поединци се соочуваат со етички дилеми на повеќе фронтови. Иницијативата „Идни лидери за интегритет“ беше создадена од потребата да се создадат образовни рамки кои директно се справуваат со овие предизвици, насочувајќи ги младите кон тоа да станат граѓани кои се свесни за интегритет.

Нашиот пристап

Преку иновативни дигитални алатници, интерактивни модули за учење и сеопфатна педагошка рамка, развиваме ресурси кои резонираат со учениците, наставниците и родителите. Со спојување на традиционалните вредности со модерната технологија, нашиот пристап е дизајниран да биде исто толку привлечен, толку и информативен.

Robot
Teacher

Зајакнување на наставниците

На наставниците и училишниот персонал им обезбедуваме методологии и алатки за создавање култура на интегритет во училишната средина. Со прифаќање меѓунаставни и неформални методи на настава, ние се погрижуваме пораката за интегритет да ја надмине училницата и да стане живо искуство.
 

Playing Soccer

Вклучување на родителите

Родителите се клучни во екосистемот за образование за интегритет. Создаваме патишта за родителите да се вклучат во значајни дијалози со нивните деца и училишната заедница, поттикнувајќи средина каде што етичкото однесување се препознава, слави и се повторува.
 

Ангажирање на студенти

Нашиот проект ги запознава студентите со концептот на свиркање, отфрлање на митовите и претставување како чин на храброст и сила. Преку видеа, стрипови, играње, видео игри и раскажување приказни, ги поттикнуваме учениците да практикуваат интегритет, не како лекција, туку како начин на живот.

Youth Conference
bottom of page